FF Jaro hukkasi pisteet Tammisaaressa

FF Jaro veti lyhyemmän korren ottelussa EIF:ää vastaan ja hävisi tasaisen ottelun lukemin 2–1 (1–1). Jim Myrevik tasoitti pelin ensimmäisellä puoliajalla.

FF Jaro astui kolmatta kertaa neljästä miinaan Tammisaaressa. Ottelu oli tasainen, vaikka FF Jarolla oli suurempi pallonhallinta, joukkueen kuitenkaan onnistumatta tekemään useampaa maalia.

FF Jarolla oli täysin sama avauskokoonpano kuin PePo:a vastaan pelatessa ja joukkue aloittikin ensimmäisen puoliajan erittäin hyvin. FF Jaro painosti korkealla ja aiheutti suuria vaikeuksia EIF:n pelinrakentamiselle. 8. peliminuutilla FF Jaro saa vapaapotkun vasemmalta laidalta, noin 5 metriä rangaistusalueesta. Sotelo antaa vapaapotkun ja se osuu rimaan, ponnahtaen takaisin ulos. Jim Myrevik on koko ajan hyvässä vedossa ja 13. minuutilla Tendeng vapauttaa hänet laidalla, mutta hän ei löydä kaveria jolle syöttää. Peli on ajoittain melko kovaa ja tuomari Lina Lehtovaara joutuu usein keskeyttämään pelin puhaltaen vapaapotkut kummallekin joukkueelle. 

Kun peliä on pelattu 23 minuuttia, FF Jaro joutuu suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa. Frankline Okoye ei pysty jatkamaan ja hänen tilalleen keskuspuolustukseen tulee Marcel Wargh.  Myrevikille pelataan 27. minuutilla laukaisun paikka, mutta se pysähtyy puolustajaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Emile Paul Tendeng tulee oikealta ja antaa syötön, Joni Remesaho saa jalkansa palloon, mutta osuu valitettavasti suoraan hyvin pelaavaan EIF-maalivahti El Moutacimiin. EIF saa ottelun ensimmäisen paikkansa 33. peliminuutilla, kun vasen pakki Daoussi syöttää pitkän pallon omalta kenttäpuoliskoltaan Jaron puolustusta kohti. Puolustus ei aivan saa pallosta kiinni ja se päätyy kahden Jaron pelaajan väliin, jolloin Adam Larsson jää vapaaksi Savchenkon kanssa. Ruotsalainen maalitykki ei epäonnistu, vaan sijoittaa pallon maaliin Savchenkon taakse. Aivan yhtäkkiä EIF johtaa 1–0.

38. peliminuutilla Daoussi saa jälleen syötön, mutta tällä kertaa FF Jaro ja Jim Myrevik pelaavat hienosti ja vievät pallon. Myrevik nappaa kiinni huonosta taaksepäinsyötöstä eikä tee virheitä yksin El Moutacimin kanssa: ottelu on 1–1. Tulos on ottelun tässä vaiheessa täysin oikeudenmukainen. Nämä ovat myös lukemat tauolle mentäessä.

Kumpikaan joukkueesta ei tee tauolla muutoksia. Toinen puoliaika jatkuu ensimmäisen tavoin. Jaro prässäsi korkealta ja EIF:llä oli suuria vaikeuksia saada peliä aikaan. 56. peliminuutilla Jaro sai vapaapotkun noin 30 metristä, ja sitä lähtee antamaan Markus Kronholm. Pallo pusketaan rangaistusalueen sisällä, mutta valitettavasti ohi maalin. Kolme minuuttia myöhemmin Jaro saa uuden vapaapotkun, mutta nyt 10 metriä lähempänä maalia, noin 20 metristä. Tällä kertaa sitä tulee antamaan Severi Kähkönen, mutta valitettavasti suoraan päin maalivahtia. Heti tämän jälkeen FF Jaro saa jättipaikan. Jacob Bushue löytää Joni Remesahon rankkarialueen sisällä ja Joni harhauttaa puolustajan ja pääsee laukomaan – valitettavasti laukaus menee suoraan päin maalivahtia.

80. minuutilla oli FF Jaron vuoro olla huolimaton puolustuksessa ja Valdrin Rachica pääsee vapaaksi. Hän pääsee vasemmalle ja onnistui hienosti siirtämään laukauksen Savchenkon ohi takakulmaan. Ekenäs IF nousi hieman odottamattomasti 2–1 johtoon. Tämän jälkeen FF Jaro jatkaa painostustaan ja saa muutaman minuutin aikana kaksi puolittaista paikkaa. Ensin Remesaho saa paikan ja sitten on Tendengin vuoro yrittää. 

FF Jaro tekee kaksi vaihtoa 85. minuutilla.  Adam Widjeskog ja Joni Remesaho tulevat kentältä ulos, sisään tulevat Aron Bjonbäck ja Albin Björkskog. 87 pelatun minuutin jälkeen FF Jaro saa tasoitusmahdollisuuden. Bushue syöttää pitkän pallon oikealle kohti Tendengiä, joka laukoo pallon suoraan eteenpäin rankkarialueelle Albin Björkskogille. Björkskog saa pallon viidessä metrissä, mutta ei aivan saa askelia sopimaan ja menettää pallon. Lisäajan ensimmäisellä minuutilla Aron Bjonbäck aloittaa hienon hyökkäyksen oikealla laidalla. Syöttö päätyy Björkskogin kautta Tendengiä kohden, joka ei aivan saa kunnon laukaisua lähtemään, vaan maalivahti onnistuu torjumaan sen. 93. peliminuutilla Johan Brunell saa vielä mahdollisuuden laukoa noin 28 metristä. Kova laukaus menee kuitenkin EIF-pelaajan kautta suoraan päin maalivahtia. FF Jaro taistelee loppuun saakka, mutta tuloksetta ja näin Jaro joutuu lähtemään pitkälle kotimatkalle häviö mukanaan.

2-1

FF Jaro

10 Tendeng Emile Paul
12 Savchenko Mykyta
15 Kronholm Markus
16 Vidjeskog Adam
17 Bushue Jacob
2 Sotelo Guillermo
21 Myrevik Jim
24 Remesaho Joni
4 Okoye Chinaecherem Frankline
6 Brunell Johan
66 Kähkönen Severi

Vaihtopelaajat
11 Björkskog Albin
19 Hotta Antonio
22 Käldström Hannes
29 Wargh Marcel
5 Bjonbäck Aron
8 Ramsay Alex

EIF

1 El Moutacim Mehdi
10 Rashica Valdrin
2 Daoussi Yassin
20 Anyamele Nnaemeka
22 Madianga Mayindou
31 Efimov Stanislav
5 Pettersson Oliver
6 Sallinen Oskari
63 Forsström Alexander
7 Larsson Adam
77 Moihedja Kevin

Vaihtopelaajat
14 Lindholm Simon
16 Kankaristo Sami
23 Gottberg Jakob
4 Äijö Iiro
46 Riihimäki Hemmo
8 Gela Xhevdet
9 Bangoura Gerard