FF Jaro hävisi Ykköscupin ottelun KPV:lle lukemiin 0-1 (0-0)

FF Jaron ja KPV:n kohtaaminen Tellushallissa päättyi KPV:n voittoon 500 katsojan edessä.

Kaksi siipirikkoa joukkuetta saapui Tellushalliin Ykköscupin lohkopelien kolmanteen otteluun. KPV:n vaihtopenkillä oli vain neljä pelaajaa, joista kaksi maalivahtia, FF Jaron avauskokoonpanosta puuttuivat sekä Johan Brunell että Markus Kronholm. Brunell kärsi lievästä loukkaantumisesta ja Markus Kronholm oli vilustunut, kuten moni muukin joukkueessa viikon aikana.

KPV oli jo ennen ottelua varmistanut seuraavan vaiheensa Ykköscupissa. FF Jaron oli periaatteessa voitettava varmistaakseen jatkonsa.

FF Jaro aloitti ottelun 4-3-3 -ryhmityksellä. Puolustuslinjassa olivat Bjonbäck-Ramsay-Moses-Myrevik. Keskikentällä olivat Hotta-Wargh-Östman ja hyökkäyksessä Remesaho sekä testipelaajaat Sadik Balarabe ja Noah Lundström.

FF Jaro aloitti ottelun vahvemmin ja loi ensimmäisten minuuttien aikana muutaman vaarallisen paikan, mm. Antonio Hotta viimeisteli laukauksella, joka valitettavasti osui omaan pelaajaan. Sen jälkeen KPV otti pelin haltuunsa ja joukkueella oli useita vaarallisia tilanteita seuraavan puolen tunnin aikana saamatta palloa kuitenkaan maaliin. Lähin paikka oli 17. peliminuutilla, kun Hotta kaatoi KPV-pelaajan ja vierasjoukkue sai vapaapotkun. Hotta sai rikkeestä varoituksen. Vapaapotku annettiin noin 30 metristä ja se päätyi keskikentän jättiläisen Sebastian Mannströmin kautta ja Harri Heiermann sai puskupaikan rangaistusalueen sisällä. Pusku meni maalissa olevan Emil Öhbergin ohi, mutta osui tolppaan. Ensimmäisen puolen tunnin aikana KPV sai useita kulmapotkuja ja vapaapotkuja, pääsemättä kuitenkaan tolppaan puskua lähemmäksi.

Vasta noin 30 minuutin pelaamisen jälkeen FF Jaro pääsi ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa hyökkäämään vasemmalta laidalta. Remesaho sai pallon ja yritti keskittää päätylinjalta, mutta KPV-puolustaja pääsi väliin. Kulma ei johtanut mihinkään. Minuuttia myöhemmin kotijoukkue sai seuraavan keltaisen kortin, tällä kertaa vuorossa oli Aron Bjonbäck. 33. peliminuutilla testipelaaja Sadik Balarabe onnistui keskittämään oikealta laidalta. Remesaho ei aivan saanut päätään aivan oikeaan kohtaan, ja pallo meni maalin ohi.

FF Jaron kolmas keltainen kortti tuli 36. peliminuutilla, vuorossa Jim Myrevik. Ensimmäisen puoliajan viisi viimeistä minuuttia FF Jaro oli vaarallisempi hyökkäyssuunnassa. Marcel Wargh laukoi kovan laukauksen ohi 40. peliminuutilla ja lisäajalla FF Jaro onnistui vielä antamaan keskityksen, johon kärjessä pelannut Noah Lundström ei aivan ehtinyt.

Joukkueet menivät tauolle tasatilanteessa 0–0.

FF Jaro suoritti tauolla vaihdon ja Jim Myrevikin tilalle vasemmaksi puolustajaksi tuli Anton Strömbäck. FF Jaro pääsi hieman paremmin kiinni peliin ja ottelu aaltoili edestakaisin. 56. peliminuutilla tuli ottelun ratkaisu, joka oli valitettava väärinymmärrys Jaropuolustajan ja Emil Öhbergin välillä. Melko vaarattomalta vaikuttava pallo KPV:n katkon jälkeen puskettiin ulos ryntäävän Öhbergin yli ja samalla vapaaksi pääsi KPV:n pelaaja. Tämä syötti maalin eteen William Haapiaiselle, joka sai sijoittaa pallon tyhjään maaliin. Vierasjoukkue meni johtoon 0–1.

58. peliminuutilla testipelaaja Noah Lundström sai varoituksen. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Lundström oli jälleen lähellä saada keskityksen vasemmalta laidalta, mutta pallo meni hänen ohitseen.

Markus Kronholm tuli 66. peliminuutilla keskikentälle Marcel Warghin tilalle. 74. peliminuutilla FF Jaro sai hienon paikan, kun Antonio Hotta eteni vasemmalla laidalla ja antoi hienon keskityksen, johon Benjamin Östman sai päänsä. Pallo näytti menevän maaliin, mutta osuikin tolppaan ja puolustaja putsasi sen kulmaksi. Heti sen jälkeen FF Jaro suoritti kaksi vaihtoa. Sadik Balarabe luovutti paikkansa Teemu Järvenlahdelle ja Antonio Hotan tilalle tuli Roni Björkskog. Järvenlahti ei ehtinyt olla kauan kentällä, kun hän syötti keskelle Noah Lundströmille. Lundström oli kahdestaan maalivahdin kanssa, mutta viimeistely meni maalin oikean tolpan ohitse. FF Jaro jatkoi painostamistaan ja 85. peliminuutin kohdalla oli Remesahon vuoro olla vapaana, mutta tällä kertaa maalivahti Ville Seppä teki upeaa jalkatyötä ja pelasti tilanteen.

FF Jaro suoritti vielä 86. peliminuutilla vaihdon, Aron Bjonbäck tuli kentältä ja hänen tilalleen tuli Axel Sandstedt. Vielä lisäajalla FF Jaro sai vaarallisen kulman. Noah Lundström pääsi puskemaan pienestä kulmasta, mutta pallo osui rimaan ja pomppasi yli.

Erotuomari vihelsi pelin päättyneeksi. Näin KPV voitti kaikki lohkopelin ottelunsa ja FF Jaron matka tämän vuoden Ykköscupissa on suurella todennäköisyydellä ohi. Lohkopeleistä puuttuu vielä muutama ottelu ja ne pelataan sunnuntaina 19.2. FF Jarolla on vielä pieni teoreettinen mahdollisuus jatkoon, jos otteluiden tulokset ovat suotuisat.

0-1

57' Haapiainen Willem 0-1

FF Jaro

5 Bjonbäck Aron 32'
87' Sandstedt Axel
8 Ramsay Alex 18'
23 Moses Kareem Michael Marcus
17 Östman Benjamin
21 Myrevik Jim 37'
46' Strömbäck Anton
24 Remesaho Joni
12 Öhberg Emil
29 Wargh Marcel
66' Kronholm Markus
32 Hotta Antonio
75' Björkskog Roni
30 Sadik Balarabe 26'59'
75' Järvenlahti Teemu
76' Wegye Wegye
31 Noah Lundström 26'59'
75' Järvenlahti Teemu
76' Wegye Wegye

Vaihtopelaajat
6 Brunell Johan
15 Kronholm Markus
18 Järvenlahti Teemu
20 Korkea-Aho Rasmus
22 Käldström Hannes
26 Björkskog Roni
27 Sandstedt Axel
13 Strömbäck Anton

KPV

1 Seppä Ville
6 Ylimäki Oskar
7 Heikkinen Benjamin
89' Hautamäki Tino
8 Mannström Sebastian 82'
10 Heiermann Harri
11 Paananen Joonas
12 Curinga Kyle
14 Kauppila Miika 54'
15 Mäkinen Santeri
30 Haapiainen Willem
17 Comez Vitor 26'59'
75' Järvenlahti Teemu
76' Wegye Wegye

Vaihtopelaajat
13 Hautamäki Tino
29 Wegye Wegye
33 Lazarev Sergey
36 Valtonen Topi