FF Jaro hävisi SJK Akatemialle lukemin 0–1 (0–0)

FF Jaro aloitti kilpaottelunsa Tellushallissa häviöllä Ykköscupin ensimmäisellä kierroksella

Tellushalliin oli kokoontunut noin 370 katsojaa seuraamaan FF Jaron tämän kauden ensimmäistä ottelua. Vastustajana Ykköscupin ensimmäisellä kierroksella oli SJK Akatemia Seinäjoelta.

FF Jaron uusi valmentaja Stephen Ward oli valinnut seuraavan aloituskokoonpanon: maalissa Hannes Käldström ja puolustuslinjassa Jim Myrevik, Kareem Moses, Johan Brunell ja Aron Bjonbäck. Keskikentällä olivat Markus Kronholm, Antonio Hotta ja Marcel Wargh, hyökkäyksessä Joni Remesaho, Benjamin Östman ja Teemu Järvenlahti

Ensimmäisellä puoliajalla oli huomattavissa, että FF Jaro pelasi nyt kauden ensimmäistä otteluaan. Erityisesti ensimmäisen puoliajan alussa SJK onnistui saamaan palloja FF Jaron puolustuslinjan taakse. Suurimmasta osasta hyökkäyksiä puuttui terävyyttä, mutta 3. peliminuutilla SJK-hyökkääjälle syötettiin pallo ja hän laukoi pallon hyvin pelaavan Hannes Käldströmin ohi. Pallo osui kuitenkin takatolppaan ja pompahti takaisin ulos. Erityisesti Joni Remesaho oli pirteä ja Remesaho olikin mukana useammassa FF Jaron luomassa tilanteessa. 13. peliminuutilla FF Jaro sai kulman Remesahon etenemisen tuloksena. Kulman laittoi Markus Kronholm ja se päätyi lopulta Remesholle, joka tykitti kovaa. SJK:n maalivahti onnistui kuitenkin torjumaan laukauksen uudeksi kulmaksi.

20. peliminuutilla Remesaho kaadettiin vastahyökkäyksen jälkeen 25 metriä maalilta. Kronholmin vapaapotku oli hyvä, mutta SJK:n maalivahti torjui. Tilanteesta seuraava kulma oli vaarallinen, sillä pallo jäi pompahtelemaan rangaistusalueelle, mutta kukaan ei saanut siihen hyvää osumaa ja lopulta se pomppi maalivahdille.

FF Jarolla oli ensimmäisellä puoliajalla useampi kulma, mutta niistä ei saatu riittävän vaarallisia tilanteita aikaan. Laidoilta tulevat keskityksetkään eivät täysin löytäneet perille. Vaarallisin oli ehkä Kronholmin oikealta laidalta antama keskitys, johon Östman heittäytyi puskemaan, mutta valitettavasti korkealta yli. 34. peliminuutilla FF Jarolla oli puoliajan vaarallisin tilanne, kun Remesaho pelattiin vapaaksi keskellä ja hän jäi kahdestaan maalivahdin kanssa. Hän sijoitti pallon maalivahdin ohi, mutta pallo osui tolppaan ja tilanne vesittyi.

FF Jaro onnistui saamaan pallon maaliin 37. peliminuutilla, Teemu Järvenlahden sijoittaessa pallon maaliin laidalta tulevasta keskityksestä. Valitettavasti avustava tuomari nosti lippunsa ja tuomari vihelsi paitsion. Vielä 44. peliminuutilla Hannes Käldström teki hienon torjunnan ja onnistui ohjaamaan laukauksen tuloksettomaan kulmaan.

Joukkueet menivät tauolle tilanteessa 0–0.

Kotijoukkue teki kolme vaihtoa tauolla. Brunell, Moses ja Hotta tulivat kentältä, heidän tilalleen tulivat Alex Ramsay, Rasmus Korkea-Aho ja Sebastian Huldén. Näin ainoastaan Aron Bjonbäck oli jäljellä neljän pakin linjassa, Jim Myrevikin siirryttyä ylös hyökkäykseen.

Useasta vaihdosta johtuen toinen puoliaika oli jonkin verran rikkonainen, mutta kumpikaan joukkue ei luonut vaarallisia tilanteita. Tilanteet olivat lähinnä pitkiä laukauksia, joiden tarkkuus ei ollut kovin hyvä, ne menivät maalien yli tai ohi. SJK Akatemialla oli kuitenkin vaarallisimmat paikat. 49. peliminuutilla SJK laittoi keskityksen, joka ohitti kaikki boksissa olijat. SJK-pelaaja sai pallon ja oli vapaana, mutta Käldström torjui hienosti jalkatyöskentelyllään. Noin 10 minuuttia myöhemmin FF Jaron Östman, Kronholm ja Wargh saivat laukaisupaikat, mutta kaikki laukoivat yli maalin tai suoraan kohti maalivahtia.

FF Jaro suorittaa uusia vaihtoja 62. peliminuutilla. Remesaho ja Kronholm tulevat kentältä ja heidän tilalleen tulevat Axel Sandstedt ja Roni Björkskog.

67. peliminuutilla Käldström torjuu toistamiseen jaloillaan sen jälkeen, kun SJK-pelaaja pelattiin vapaaksi rangaistusalueen sisällä, mutta pallo menee kulmaksi. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Käldström torjuu jälleen jaloillaan, pelaajan päästessä vapaaksi puolustuslinjan takana. 74. peliminuutilla SJK on vajaalukuinen, kun Topias Helle sai toisen keltaisen korttinsa ja joutui poistumaan suihkuun.

FF Jaro suoritti vielä yhden vaihdon 83. peliminuutilla. Teemu Järvenlahti tuli ulos kentältä ja hänet korvasi Benjamin Sandnäs.

Ottelu näytti päättyvän maalittomana, kun SJK onnistui 88. peliminuutilla pelaamaan puolustuslinjan läpi. Tällä kertaa vaihdosta tullut Miro Turunen ei epäonnistunut, vaan ohjasi pallon Käldströmin taakse. Maalivahdilla ei ollut mitään mahdollisuutta torjua. Näin ollen SJK Akatemia nousi 0–1 johtoasemaan.

Tämän jälkeen FF Jaro painosti kovaa ja sai mm. kulman 90. peliminuutilla. Myrevik laittoi kulman matalana ja se oli vaarallinen, sillä pallo jäi pomppimaan pelaajien keskelle. Yksikään Jaron pelaaja ei kuitenkaan onnistunut saamaan jalkaansa palloon.

Ottelu päättyi vieraiden voittoon lukemin 0–1.

FF Jarossa varoituksen saivat Johan Brunell, Kareem Moses ja Jim Myrevik.

Seuraava ottelu pelataan jo ensi lauantaina 4.2.2023 klo 15.15 Tellushallissa. Tuolloin JJK Jyväskylästä ottaa vastaan FF Jaron kotijoukkueen ominaisuudessa.