FF Jaro hävisi kliinisesti pelaavalle TPS:lle Turussa

FF Jaro hävisi lauantain kärkiottelun TPS:ää vastaan lukemin 3–1

Valmentaja Jimmy Warghilla oli vähän pelaajia käytettävissään lauantain ottelussa TPS:ää vastaan: 15 pelaajaa, joista kaksi maalivahtia. Alex Ramsayn ollessa pelikiellossa Marcel Wargh asettui puolustuslinjaan yhdessä Frankline Okoyen, Johan Brunellin ja Adam Widjeskogin kanssa. Keskikentällä olivat Markus Kronholm, Jacob Bushue ja Emile Paul Tendeng. Severi Kähkösen puuttuessa kentältä Antonio Hotta aloitti keskushyökkääjänä, jonka molemmin puolin olivat Joni Remesaho ja Jim Myrevik. Mykyta Savchenko jatkoi FF Jaron maalissa.

FF Jaro on aloittanut ottelut hyvin aktiivisesti tällä kaudella, luoden maalipaikkoja jo ottelun alkuvaiheessa. TPS on ollut FF Jaron vastakohta: joukkueen on ollut vaikea saada peliään käyntiin otteluiden alussa. Myös TPS:n maalinteko on ollut vaikeaa, puolustuksen toimiessa esimerkillisesti. Tästä ottelusta tuli täysin toisenlainen.

TPS meni johtoon jo toisella peliminuutilla. Linus Rönnberg otti haltuunsa rajaheiton ja pelasi pallon rangaistusalueen oikealla puolella olevalle Olli Jakoselle. Jakonen pääsi vapaaksi ja sijoitti pallon ulos tulevan Savchenkon taakse. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Jakonen oli jälleen vauhdissa, mutta tällä kertaa tuomari vihelsi vapaapotkun FF Jarolle. Ottelun ensimmäisten 15 minuutin ajan FF Jarolla oli ainoastaan kaksi vetoyritystä kotijoukkueen maalia kohden. Maalivahti torjui Joni Remesahon laukauksen ja Markus Kronholmin veto 25 metristä meni reilusti maalin yli.

Vähitellen FF Jaro pääsi peliin mukaan ja hallitsi palloa paremmin, TPS:n puolustuksella oli vuorostaan vaikeuksia nopeiden Jaro-pelaajien kanssa. 16. peliminuutilla Okoye syötti Remesaholle, joka oli puolustuslinjan takana. Remesahon nosto maalivahdin ylitse oli aavistuksen verran pitkä, eikä Jim Myrevik aivan ylettynyt palloon. Ohjaus päätyi lopulta maaliverkon päätyyn. FF Jaro jatkoi prässiään ja TPS:llä oli suuria vaikeuksia pelinrakentamisessaan. Painostaminen johti myös siihen, että Jacob Bushue sai keltaisen kortin 33. peliminuutilla. Heti tämän jälkeen FF Jaro aloitti nopean hyökkäyksen vasemmalla laidalla. Frankline Okoye eteni lähes päätyyn asti ja antoi matalan keskityksen etutolppaa kohti. Jim Myrevik oli pallossa ensimmäisenä, mutta kovan vartioinnin vuoksi hän onnistui saamaan pallon vain tolppaan.

37. peliminuutilla TPS:llä oli yksi harvoista hyökkäyksistään. Hieno syöttö keskilinjalta päätyi tarkasti vartioidulle Olli Jakoselle. Tämä onnistui kuitenkin kantapääsyöttöön viistoon taakse, jossa Demba Savage oli vapaana pilkun kohdalla. Savagella ei ollut mitään hankaluuksia tykittää 2–0 Savchenkon selän taakse.

Jaron kavennus oli todella lähellä ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla. Remesahon syöttö löysi vapaan Myrevikin, jolla oli paikka puskea 5 metristä, mutta osuma ei ollut aivan puhdas ja pallo meni juuri riman yli.

Joukkueet menivät tauolle TPS:n johtaessa 2–0.

FF Jaro suoritti tauolla vaihdon ja Marcel Warghin tilalle tuli uusi tulokas Matias Kivikko. Samalla Frankline Okoye siirtyi keskipuolustajaksi ja Kivikko vasemmalle laidalle. 51. peliminuutilla Kronholm syötti Adam Widjeskogille, joka oli sijoittunut boksin sisälle puolustuslinjan taakse. Widjeskog joutui kaksintaisteluun maalivahdin kanssa ja sai tilanteesta keltaisen kortin. Muutamaa minuuttia myöhemmin oli Okoyen vuoro saada keltainen kortti kovan taklauksen jälkeen.

57. peliminuutilla FF Jaro sai kulman oikealta. Sen taakse asettui Kronholm. Kulma oli hyvä ja pallo päätyi lopulta Antonio Hotalle aivan rangaistusalueen ulkopuolella. Hotta laukoi matalan, kovan vedon, jota maalivahti ei pystynyt pitämään, vaan pallo meni maaliin. FF Jaro oli kaventanut ottelun lukemiin 2–1.

63. peliminuutilla pallo oli uuden, nopean hyökkäyksen jälkeen jälleen kotijoukkueen verkossa, mutta tuomari hylkäsi Tendengin maalin paitsiona. FF Jaro suoritti samalla toisen vaihtonsa ja Adam Widjeskogin tilalle tuli Aron Bjonbäck. Minuuttia myöhemmin Matias Kivikolle näytettiin keltaista korttia. Hetkeä myöhemmin vapaalla Tendengillä oli puskun paikka rangaistusalueen sisällä, mutta maalivahti torjui sen tuloksettomaksi kulmaksi.

74. peliminuutilla TPS ratkaisi ottelun yhden harvaksi jääneiden hyökkäystensä seurauksena.Vaihdosta tullut Albion Muzaci pelattiin vapaaksi ja hän sai tehdä kauden ensimmäisen maalinsa upealla laukauksellaan. TPS johti ottelua 3–1. Minuuttia myöhemmin puolustuksessa tehtiin virhesyöttö ja TPS-hyökkääjä sai vetopaikan rangaistusalueen reunalta. Kova veto osui riman alapuoleen ja ponnahti alas. TPS:n pelaajat ja yleisö katsoivat pallon olevan maalilinjan yli, mutta avustava tuomari ja päätuomari olivat asiasta eri mieltä.

FF Jaro suoritti tämän jälkeen kolmannen ja viimeisen vaihtonsa, Jim Myrevikin tullessa kentältä ja Albin Björkskogin tullessa hänen tilalleen.

Ottelun loppuosan ajan TPS puolusti hyvin, eikä ottanut riskejä. FF Jaro onnistui vain puolittaisten paikkojen luomiseen. Tuomari vihelsi pelin päättyneeksi 7 lisäminuutin jälkeen ja TPS pääsi juhlimaan voittoaan.

FF Jaron seuraava ottelu on kotona Keskuskentällä 7.8.2022 klo 18.30. Vastassa tuolloin on pohjoinen naapurimme KPV.