FF Jaro ei onnistunut katkaisemaan häviökierrettä IF Gnistania vastaan

Jalkapallo näytti jälleen kerran armottoman puolensa FF Jaron hävitessä ottelunsa IF Gnistania vastaan lukemin 0–2 (0–0)

Valmentaja Jimmy Wargh oli järjestellyt joukkueen kokoonpanoa melko voimakkaasti, osaksi johtuen loukkaantumisista, mutta tarkoituksena oli myös ravistella joukkuetta hereille. Maalivahtia vaihdettiin ja Savchenkon tilalle tuli Joas Snellman, joka näin ollen teki debyyttinsä Ykkösessä. Myös puolustuslinja oli järjestelty uudelleen ja siihen kuuluivat keskuspuolustajat Alex Ramsay ja Marcel Wargh sekä Aron Bjonbäck oikealla ja Frankline Okoye vasemmalla laidalla. Adam Widjeskog, Jacob Bushue ja Markus Kronholm muodostivat keskikentän moottorin ja hyökkäyskolmikkoon kuuluivat Jim Myrevik, Severi Kähkönen ja Joni Remesaho, joka teki paluun loukkaantumisensa jälkeen.

Ennen ottelua valmentaja oli myös lupaillut hyökkäävämpää FF Jaroa, mikä myös piti paikkansa. Ensimmäisellä puoliajalla ei ollut epäilystäkään siitä, kumpi joukkue hallitsi peliä. FF Jaro prässäsi korkealta eivätkä vastustajat saaneet peliään käyntiin, mutta jälleen kerran FF Jaron heikkona kohtana oli maalinteko. Vaikka joukkueella olikin useita hienoja paikkoja ensimmäisellä puoliajalla, punapaidat eivät onnistuneet viimeistelyssä.

Ottelun alku viivästyi 15 minuutilla yhden tuomarikolmikosta sairastuessa ja tilalle jouduttiin kutsumaan korvaaja. Jo 6. peliminuutilla Severi Kähkönen prässäsi vieraiden maalivahti Jiri Koskea virheeseen. Koski myöhästyi pelin aloituksessa ja pallo päätyi suoraan Markus Kronholmille, jolla oli tyhjä maali edessään. Puolustaja ehti kuitenkin saada jalkansa Kronholmin laukauksen väliin ja tilanteesta tuli kulma. Minuuttia myöhemmin vieraat saivat vaarallisen kulman vasemmalta. Pirteä Roni Huhtala pääsi potkaisemaan palloa kantapäällään viiden metrin linjalta, mutta Joas Snellman FF Jaro-maalissa oli tarkkana ja torjui.

FF Jaro jatkoi korkealta prässäämistä usealla pelaajalla, eikä IF Gnistan onnistunut kovin usein saamaan avauksissaan aikaan pitempiä syöttöketjuja. 20. peliminuutilla Aron Bjonbäck nousi oikealta laidalta ja antoi pitkän keskityksen Gnistanin maalin eteen, mutta Joni Remesaho ei aivan ylettynyt palloon vaan se päätyi ulos. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kronholm antoi sivulinjalta vapaapotkun, jonka Myrevik puski ja Gnistanin puolustus sekoili tilanteen kulmaksi. 27. peliminuutilla Severi Kähkönen pelasi pallon Joni Remesaholle, joka pääsi laukaisupaikkaan, mutta maalivahti Jiri Koski torjui.

Kaksi minuuttia myöhemmin FF Jaro rakensi jälleen hienon hyökkäyksen, jossa mukana olivat Kähkönen ja Remesaho. Kähkönen oli melkein vapaa rangaistusalueen sisällä ja onnistui saamaan pallon Remesaholle, joka nousi vielä muutaman metrin ennen syöttöään keskelle eteenpäin ryntäävälle Jacob Bushuelle. Ratkaisevalla hetkellä Bushueta tönäistiin selkään ja hän kaatui, mutta tuomari levitteli käsiään ja antoi pelin jatkua. 36. peliminuutilla FF Jaro rakensi upean hyökkäyksen ja Adam Widjeskog sai paikan kovalle laukaukselle, jonka maalivahti kuitenkin onnistui nyrkkeilemään ulos hieman vaivalloisesti.

Hienosta panostuksesta huolimatta ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue ei onnistunut avaamaan maalitiliään ja tauolle mentiin tilanteessa 0–0.

Kumpikaan joukkue ei tehnyt vaihtoja tauolla. Sen sijaan Jaron painostus heikentyi jonkin verran toisella puoliajalla ja IF Gnistan sai mahdollisuuden prässätä ja rakentaa peliään paremmin. Mutta FF Jaro oli edelleen vaarallinen ja 50. peliminuutilla joukkue iski takaisin oikealla laidalla ja Markus Kronholm ja Jim Myrevik pelasivat seinäsyöttöjä rangaistusalueen rajalla. Markus Kronholmin hieno laukaus leijui kuitenkin aavistuksen verran taaemman ylänurkan yli. Gnistan muuttui entistä vaarallisemmaksi hyökkäyksissään ja 53. peliminuutilla joukkue sai kulman, johon Joas Snellman ei täysin ylettynyt. Puolustus onnistui kuitenkin siivoamaan pallon pois. Minuuttia myöhemmin Roni Huhtala oli vapaana FF Jaron puolustuslinjan takana. Huhtala sai kuitenkin pallon hieman liian kaukana ja Joas Snellman ehti väliin, jolloin Huhtala lensi maahan. Tuomari oli kuitenkin hyvin sijoittunut tilanteessa eikä taipunut vieraiden vaatimuksiin rangaistuspotkusta.

FF Jaro teki ensimmäisen vaihtonsa 65. peliminuutilla. Frankline Okoye nilkutti kentältä ulos, sisään tuli Antonio Hotta. Tämän myötä FFJaro joutui jälleen muokkaamaan pakkilinjaansa. Heti tämän jälkeen IF Gnistan sai vapaapotkun rangaistuspotkualueen oikeassa kulmassa. Vapaapotkusta seurasi kulma, jonka tuloksena syntyi ottelun ensimmäinen maali. Maximo Tolonen antoi lyhyen kulman Kikushi Yoshiakille, joka antoi hienon keskityksen. Vapaana oli Fabrice Gatambiye, joka puski tyylikkäästi viiden metrin linjalta ja Gnistan nousi 0–1 johtoasemaan.

75. peliminuutilla Joni Remesaho tuli kentältä ulos ja sisään hänen tilalleen tuli Benjamin Östman.  Gnistan prässäsi nyt korkealta ja FF Jarolla oli vaikeuksia rakentaa vaarallisia tilanteita ja 78. peliminuutilla Gnistanin toinen maali oli aivan lähellä. Marcel Wargh epäonnistui syötössään Joas Snellmanille ja väliin ehti Douglas Cae. Snellman häiritsi kuitenkin Caea sen verran, että laukaus jäi löysäksi ja Adam Widjeskog putsasi pallon pois maalilinjalta.

Jaro sai aikaan vielä muutaman paikan. 80. peliminuutilla joukkue sai kuitenkin kulman vasemmalta, sitä antamassa oli Antonio Hotta. Gnistanin maalin Koski nyrkkeili pallon vapaana olevalle Jacob Bushuelle. Bushuen laukauksen torjui kuitenkin maalistaan ulos ryntäävä Koski ja paluupallo päätyi Kähköselle, jonka laukauksen torjui Gnistanin pelaaja. Minuuttia myöhemmin FF Jaro teki viimeisen vaihtonsa ja Markus Kronholmin tilalle tuli Emile Paul Tendeng.

Ottelun lopullinen ratkaisu tuli 86. peliminuutilla. Vaihdosta tullut Tommi Jäntti teki hienon juoksun oikealla laidalla ja Roni Huhtala pelasi hänet vapaaksi päätylinjalla. Jäntin syöttö maalin eteen ohitti Jaron puolustajan eikä Douglas Caella ollut ongelmia yksin maalivahdin kanssa – Gnistan johti 0–2.

Tämä olikin ottelun viimeinen varsinainen vaarallinen tilanne ja tuomarin puhallettua pelin poikki saivat vieraat aloittaa juhlintansa. FF Jaro lunasti näin ollen viidennen peräkkäisen tappionsa ja joukkueen paikka sarjataulukossa näyttää entistä vaikeammalta.

FF Jaro pelaa seuraavan kotiottelunsa jo tulevana lauantaina, jolloin Keskuskentälle saapuu vieraaksi jälleen yksi huippujoukkue, KTP.