FC Haka nousu Veikkausliigan sai sinetin 1 - 3 ( 0 - 2 ) voitolla FF Jaroa vastaan.

FC Haka ei antanut FF Jaro yllättää vaan jatkoi vahvaa pelaamista Pietarsaaressa lauantaina. Ottelun jälkeen joukkueen pelaajat ja kannattajat juhlivat yhdessä ansaitun nousun Veikkausliigaan.

FF Jaro oli loukkaantumisen ja pelikiellon takia taas joutunut tekemään muutoksia aloituskokoonpanoon. Jo ottelun 12 minuutilla FC Haka pääsi tekemään johtomaalin 0 - 1 kun Niklas Friberg kulman jälkitilanteesta nosti pallon maaliin Ville Sepän selän taakse. FC Haka hallitsi puoliaika mutta FF Jaro pääsi pari kertaa vaarallisesti vierailemaan FC Hakan maalilla ilman tulosta. Kun pelikello näytti 44 minuuttia FC Hakan nopea laitapelaaja Samuel Chidi voitti juoksukilpailun Toni Takamäen kanssa ja sijoitti pallon hallitusti maaliin tilanteeseen 0 - 2. Tämä oli myös tilanne kun lähdettiin tauolle.

Toinen puoliaika alkoi FF Jaron kannalta murheellisesti kun Anthony Dafaa otti toisen keltaisen korttinsa 47 minuutilla ja hänet ajettiin ulos. Tästä huolimatta FF Jaro pystyi haastamaan FC Hakaa pelillisesti ja joukkueella oli paikkoja kavennukseen. Loppua kohden FF Jaro teki pari vaihtoa ja otti enemmän riskejä ja ottelun 79 minuutilla ykkösen maalikuningas Salomo Ojala pääsi tekemään 0 - 3 vastahyökkäyksestä. FF Jaro jatkoi yrittämistä ja kun oli pelattua 83 minuuttia Darvin Chavez laukoi pallon maaliin Walter Mooren kulmasta. FF Jaro jatkoi hyökkäämistä mutta kun Luis Robles 87 minuutilla sai punaisen kortin FF Jarolla ei enää ollut mahdollisuuksia kamppailla pisteistä tässä ottelussa. Ottelu päättyi FC Hakan 1 -3 voittoon ja samalla keskuskentällä alkoi FC Hakan nousujuhlat.

FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio:

- Nyt ovat tunteet pinnalla ja on vaikea analysoida tämä peli. Voitto oli tärkeintä. Kausi on ollut mahtava ja siihen on monta syitä. Me saatiin joukkue kasaan aikaisessa vaiheessa talvella, onnistuttiin löytämään loistavat vahvistukset ja onnistuttiin luomaan toimivan selkeän pelitavan. Vaikka nousu on selvä pyritään jatkamaan loppukauden samalla tavalla.

FF Jaron päävalmentaja Niklas Käcko:

- Oltiin hyvin mukana pelillisesti mutta taas meille tehdään helppoja maaleja ja silloin ei pärjää FC Hakaa vastaan. Toisella puoliajalla luotiin maalin lisäksi jotain paikkoja mutta vajaalla emme saaneet tarpeeksi painetta vastustajan päähän.

FF Jaron seuraava ottelu on lauantaina 21.09. kl. 15:00 Pietarsaaren keskuskentällä ja sillon vastustajana on TPV Tampereelta.

FF Jaro: Ville Seppä, Darvin Chavez, Toni Takamäki, Otto Hirvonen ( 50 min. Johan Brunell ), Anthony Dafaa, Luis Robles, Jaakko Alasuutari ( 70 min. Walter Moore ), Axel Vidjeskog ( 89 min. Pavle Milosavljevic ), Joni Remesaho, Jim Myrevik, Samuel Uusitalo.

Vaihdossa: Topi Valtonen, Papa Niang

    

    

1-3

12' Friberg Niklas 0-1
44' Chidi Samuel 0-2
80' Ojala Salomo 0-3
85' Chavez Ramirez Darvin Francisco 1-3

FF Jaro

1 Seppä Ville
2 Hirvonen Otto 45+01'
51' Brunell Johan
3 Uusitalo Samuel
5 Takamäki Toni
7 Clement Anthony Dafaa 27'47'48'.
11 Alasuutari Jaakko
71' Moore Walter
15 Chavez Ramirez Darvin Francisco
18 Robles Ramirez Luis Enrique 62'88'88'.
19 Vidjeskog Axel
90' Milosavljevic Pavle
21 Myrevik Jim 90+02'
24 Remesaho Joni

Vaihtopelaajat
4 Milosavljevic Pavle
6 Brunell Johan
8 Niang Papa Amadou
12 Moore Walter
36 Valtonen Topi

FC Haka

2 Kyöstilä Jami
3 Friberg Niklas
6 Bushue Jacob 62'
7 Hilska Antto
10 Chidi Samuel
84' Antinaho Leevi
14 Popovitch Anton
15 Purme Tino
74' Kari Joona
18 Tapani Joona
25' Thusberg Jonni
20 Malundama Henri
23 Ojala Salomo
30 Immonen Joonas

Vaihtopelaajat
1 Aaltonen Santeri
16 Kari Joona
17 Lehtojuuri Akseli
19 Thusberg Jonni
21 Keskitalo Severi
22 Leong Noah
24 Antinaho Leevi