Eremenkon unelmalaukaus toi Jarolle pisteen Helsingistä

FF Jaro haki Helsingistä tasapelipisteen, kun Ykkösen ottelu HIFK:a vastaan päättyi lukemiin 1-1 (0-0). Jaron tasoitusmaalista vastasi Sergei Eremenko, jonka huikea kaukolaukaus painui etukulmaan. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja voittomaalin tekemiseen, mutta pisteet tasattiin.

FF Jaron kokoonpanosta puuttui ennakkoon varmojen poissaolijoiden lisäksi Guillermo Sotelo sekä Joni Remesaho. Kareem Moses puolestaan palasi pelikuntoon ja kokenut puolustaja oli heti avauskokoonpanossa.

Jaro pelasi ryhmityksellä, jossa pallottomana Sergei Eremenko pelasi kolmantena topparina ja usein pallollisena Eremenko nousi keskikentälle.

Ottelun ensimmäinen laukaus nähtiin 10. minuutilla, kun Antonio Hotta pääsi laukomaan pompusta rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta laukauksesta jäi voima puuttumaan Joona Tiainen torjui helposti.

Vartin kohdalla Eremenko antoi erinomaisen pallon rangaistusalueelle, jossa David Carty oli hakeutunut vapaaksi. Carty ei lähtenyt yrittämään maalintekoa, vaan hän pyrki pudottamaan pallon pilkun kohdalle, mutta HIFK-puolustus ehti väliin.

19. minuutilla Mosawer Ahadi ohitti laidalla Jim Myrevikin ja antoi vaarallisen syötön maalin eteen, mutta Hannes Käldström tuli oikea-aikaisesti tilanteeseen ja Jaro selvisi.

Jaro pelasi vahvasti puolustuksen kautta ja kun kotijoukkue HIFK:n hyökkääminen oli melko hidasta, oli ensimmäinen puoliaika tarkkaa, mutta tilanneköyhää pelaamista.

Juuri ennen taukoa HIFK oli siirtyä johtoon upealla kaukolaukauksella. Mustapha Coker väläytti vaarallista laukaustaan ja tulitti lähes 30 metristä kohti yläkulmaa, mutta Käldström venyi upeaan torjuntaan ja sai ohjattua pallon kulmapotkuksi. Seurannut kulmapotku oli sekin vaarallinen, mutta lopulta Käldström pääsi koppaamaan pallon käsiinsä.

Tauolle mentiin lukemissa 0-0.

Jos ensimmäisellä puoliajalla ei juuri tilanteita tarjonnut, oli toisella puoliajalla tapahtumia selvästi enemmän.

HIFK siirtyi johtoon heti toisen puoliajan alkuun. Puoliaika oli vanhentunut vain reilun minuutin, kun Kareem Moses ei onnistunut katkaisemaan syöttöä eikä Eremenko ehtinyt hänkään liukumaan palloa pois. Pallo kimpoili lopulta Antti Ulmaselle rangaistusalueen rajan tuntumaan ja Ulmasen laukaus painui Käldströmin käsien kautta takakulmaan ja peli oli 1-0.

Jaron tasoitus nähtiin 57. minuutilla ja se oli todella upea. Eremenko lähti laukomaan todella kaukaan, noin 30 metristä ja vieläpä melko laidasta. Palloon tuli kova kierre ja se painui etutolpan juureen ohi Tiaisen ja tilanne oli 1-1. Eremenkon fantastinen maali on takuulla korkealla, kun kierroksen maalia äänestetään.

Jaro oli lähellä siirtyä johtoon pari minuutta myöhemmin. Aron Bjonbäckin keskitys tuli erinomaisesti takatolpalle tyhjän maalin eteen suoraan David Cartyn jalkaan ja britillä näytti olevan helppo työ ohjata parista metristä kauden viides osumansa, mutta osuma palloon oli heikko ja Tiainen pystyi torjumaan pallon maaliviivan tuntumasta.

Jaro teki ensimmäisen vaihtonsa 71. minuutilla, kun Roni Björkskog korvasi Antonio Hottan. Björkskog pääsikin heti huippupaikkaan, kun hän karkasi läpiajoon Hamiltonin syötöstä. Jaron harmiksi Björkskogin laukaus meni reilusti yli.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Jaron muuten tiiviisti pelannut puolustus aukesi pahasti ja HIFK pääsi ylivoimahyökkäykseen. Sakari Tukiainen vapautti Emil Pallaksen avopaikkaan, mutta Käldström torjui jälleen upeasti ja hän torjui vielä vielä jatkotilanteenkin kulmapotkuksi.

84. minuutilla Axel Sandstedt tuli Nicholas Hamitonin tilalle hyökkäykseen.

Lisäajalla HIFK:lle tuli vielä yksi todella vaarallinen tilanne. Matias Hänninen keskitti erinomaisesti oikealta ja Aleksi Wahlman pääsi puskemaan aivan vapaasti, mutta pusku suuntautui Jaron onneksi ohi.

Ottelu päättyi lukemiin 1-1 ja näin Jarolla on tuomisina Helsingistä yksi piste. Jaron kausi jatkuu viikon päästä kotiottelulla SalPaa vastaan.

1-1

47' Ulmanen Antti 1-0
57' Eremenko Sergei 1-1

FF Jaro

5 Bjonbäck Aron 87'
6 Brunell Johan
9 Hamilton Nicholas
83' Sandstedt Axel
10 Eremenko Sergei
12 Moses Kareem Michael Marcus
15 Kronholm Markus
19 Hotta Antonio 64'
71' Björkskog Roni
21 Myrevik Jim
27 Carty David Joseph
29 Wargh Marcel 90+02'
77 Käldström Hannes

Vaihtopelaajat
8 Ramsay Alex
18 Sandstedt Axel
22 Björkskog Roni
1 Brunell Anders
11 Holmäng Elliot
4 Nyman Ludvig

HIFK

2 Heimonen Jarkko
4 Äijö Iiro
7 Azodo Robbie
68' Saira Nikolas
9 Ulmanen Antti
68' Tukiainen Sakari
10 Ahadi Mosawer
83' Hänninen Matias
21 Puro Eetu 49'
23 Arajuuri Paulus
24 Coker Mustapha
68' Järvinen Julius
27 Finnäs Rico
30 Pallas Emil 37'
83' Wahlman Aleksi
31 Tiainen Joona

Vaihtopelaajat
1 Jammeh Sam
11 Saira Nikolas
13 Järvinen Julius
18 Hänninen Matias
19 Wahlman Aleksi
25 Pasi Topi
44 Tukiainen Sakari