Ennakko: TPS -FF Jaro

Ykkösen sarjapelit siirtyvät ratkaisevaan vaiheeseen. Ylemmän loppusarjan ensimmäisellä kierroksella FF Jaro matkustaa Turkuun, edessään tärkeä peli TPS:aa vastaan.

Lähtökohdat:

FF Jaron sijoitus on runkosarjan neljäs ja näin joukkue saa pelata kaksi kotiottelua ja kolme vierasottelua ylemmässä loppusarjassa. FF Jaro aloittaa ottelusarjansa matkaamalla Turkuun kohtaamaan sarjakakkosen TPS:n erittäin tärkeässä pelissä.

FF Jaro ja TPS ovat kohdanneet kauden aikana kaksi kertaa aikaisemmin ja kumpikin joukkue on voittanut yhden vieraspelin. Toukokuun puolivälissä Jaro vei voiton lukemin 1–2 Turussa, TPS:n ollessa vahvempi joukkue Jaakon päivien lauantaipelissä voittaen lukemin 0–2. TPS päätyi siis runkosarjan toiselle sijalle, jääden 40 pisteellään ainoastaan kahden pisteen päähän sarjavoittaja RoPS:sta. TPS aloitti kautensa hieman heikommin, saaden pelinsä vähitellen kulkemaan – erityisesti sarjan toisella kierroksella joukkue näytti vahvuutensa. Joukkue sai vahvistusta heinäkuussa siirtoikkunan avautuessa, jolloin kotikentille palasi mm. Puolan kenttien ammattilainen Kasper Hämäläinen, hyökkääjä Ilari Mettälä ja Jaron kasvatti, hyökkääjä Serge Atakayi sekä puolustaja Joonas Sundman. Sundman on kuitenkin pelikiellossa lauantaina. 

Ottelutilastoihin nähden TPS on voittanut viisi viimeistä peliään ja erityisesti maalinteko on joukkueella toiminut hienosti. Viimeisin häviö on elokuun puolivälistä, kotona RoPS:aa vastaan. Sen sijaan joukkueella on Jaron tavoin ollut tiettyjä vaikeuksia kotikentällään. Joukkueet ovat keränneet kotipeleissään yhtä paljon pisteitä, kummankin ollessa vahvoja vieraskentillä. Lauantaina kohtaavat näin ollen suhteellisen heikko kotijoukkue ja vahva vierasjoukkue, eli pelistä tulee todennäköisesti hyvin tasainen ja mielenkiintoinen.

FF Jaro on 34 pisteellään taulukossa neljäntenä, ero kakkosena olevaan TPS:aan on kokonaiset kuusi pistettä. Turun peli on tärkeä jatkosarjan pelejä silmällä pitäen sekä taulukon ensimmäistä tai toista sijaa tavoitellessa. Jaro on syyskierroksella hieman vaisummassa kunnossa, mutta pelit RoPS:aa ja MuSaa vastaan osoittavat kuitenkin myönteistä kehitystä. Vaikka joukkue hävisikin pelin RoPS:aa vastaan 0–1, se kuitenkin hallitsi paikoitellen ottelua täysin. Maalinteossa kuitenkin epäonnistuttiin, kuten kauden loppupuolellakin. Sen sijaan viime kierroksella maalinteossa onnistuttiin yli odotusten MuSaa vastaan Porissa: Jaro voitti lukemin 1–5 ja olisi voinut osua useamminkin. Tällä kertaa pallot saatiin maaliin tilanteista, joissa on epäonnistuttu aiemmin kauden aikana.  Porissa nähtiin ilahduttavia otteita mm. Juuso Aallolta, joka pisti pallon maaliin kaksi kertaa. Myös nuori Albin Björkskog vastasi yhdestä maalista ja useasta hienosta syötöstä.

FF Jaron pelaajatilanne:

Laitapakki Guillermo Sotelolla on kahden ottelun pelikielto ja hän puuttuu näin ollen vielä kokoonpanosta TPS:aa vastaan. Toró kärsii MP-ottelun jälkeisestä revähdyksestä ja hänen osallistumisensa lauantain peliin on hyvin epävarma. Krists Gulbis on edelleen sivussa nivelsideleikkauksesta johtuen; hänen loppukauden panoksensa rajoittuu kainalosauvoilla liikkumiseen. Lauantain ottelu alkaa klo 15, joten joukkue matkaa kohti Turkua jo perjantai-iltapäivänä ja yöpyy matkalla.

 

TPS - FF Jaro

Missä: Veritas Stadion, Turku

Milloin: lauantaina 25.09.2021 klo 15.00

Stream: Ruutu+