Ennakko: HIFK - FF Jaro

Makean derbyvoiton jälkeen Jaro kohtaa vierasottelussa maanantaina Ykkösen kärkisijaa hamuavan Helsingin IFK:n.

Lähtökohta

FF Jaro matkustaa Helsinkiin kahden ottelun voittoputkessa, kun se voitti edellisellä kierroksella KPV:n kauden parhaan esityksen jälkeen selvin lukemin 3-0. Jaron kirkkaimpana tähtenä debyssä tuikki Christopher Mandiangu, joka teki kaksi maalia ja antoi syötön Felix De Bonan osumaan. Kaksi perättäistä voittoa ovat parantaneet Jaron asemia sarjataulokossa. Jaro on tällä hetkellä sijalla kuusi ja nousisi voitolla tasapisteisiin viidentenä olevan Hakan kanssa.

HIFK puolestaan tavoittelee edelleen suoraa nousua Veikkausliigaan. Helsinkiläisjoukkue on tällä hetkellä sijalla kolme, mutta koska Ekenäs IF hävisi sunnuntaina oman ottelunsa JJK:a vastaan, nousisi HIFK voitolla sarjakärkeen maalieron turvin. Kakkossijaa pitää tällä hetkellä hallussaan KPV, joka kaatoi sunnuntaina AC Kajaanin.

FF Jaro ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja HIFK on voittanut molemmat kohtaamiset. Sarjan alussa HIFK oli Helsingissä parempi lukemin 2-1. Heinäkuun alkupuolella Jaro joutui taipumaan HIFK:lle Pietarsaaren Keskuskentällä lukemin 3-0. Täynnä itseluottamusta oleva Jaro lähtee maanantaina siis saalistamaan kauden ensimmäistä voittoaan HIFK:sta.

FF Jaron pelaajatilanne

Jaron kokoonpanossa ei ole tapahtunut suuria muutoksia KPV-ottelun jälkeen. Johan Brunell joutui jättämään KPV-ottelun kesken ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta toppari on jälleen pelikunnossa maanantaina. Denis puolestaan kärsii pienestä vammasta, joka pitää hänet sivussa HIFK-ottelusta.

Jaron kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi puuttuvat Jonas Emet, Toni Takamäki sekä Kim Böling.

Ottelutiedot

HIFK - FF Jaro
Milloin: maanantaina 10.9.2018, klo 18.30
Missä: Telia 5G-Areena
Stream: Elisa Viihde & Fanseat