Ennakko: FF Jaro-MP

Viimeisimmästä ottelusta on tuskin ehditty palautua, kun seuraava kotiottelu on jo vuorossa.

Lähtötilanne

Ottelutahti on nyt tiheä, kuten perinteisesti Jaakon Päivien aikaan. Keskiviikon tasapeli SJK Akatemiaa vastaan on nyt unohdettu ja uudet haasteet odottavat. Keskiviikon ottelusta saatu piste nosti kuitenkin FF Jaron sarjataulukossa neljännelle sijalle 22 pisteellä, kaksi pistettä kolmantena olevan IF Gnistanin takana, mutta samoilla pistellä viidentenä olevan JäPS:n ja kuudentena olevan KPV:n kanssa.

SJK Akatemiaa vastaan pelattu ottelu oli kaksipiippuinen, vaikka FF Jaro kuitenkin oli ehkä lähempänä voittoa. SJK taisteli kuitenkin hyvin ja tasapeli 1–1 on aivan oikeutettu tulos.

MP on tällä hetkellä taulukossa yhdeksäntenä 16 pisteellä. Joukkue on pelannut kaksi ottelua vastustajiaan vähemmän. Sarjan keskikasti on tällä hetkellä erittäin tasainen ja kolmantena olevan IF Gnistanin ja kahdeksantena olevan SJK Akatemian ero on vain neljä pistettä. Näin ollen on sanomattakin selvää, että kaikki pisteet ovat tärkeitä, jos halutaan pysyä kuuden parhaan joukossa 22 kierroksen jälkeen.

MP on pelannut epätasaisesti tällä kaudella. Joukkue on onnistunut saamaan kuusi pistettä viidestä viimeisimmästä ottelusta. JäPS:iä vastaan tuli voitto ja viime kierroksella toinen voitto PePo:sta, mutta joukkue hävisi KTP:lle, PIF:lle ja SJK Akatemialle. FF Jaro on tuona aikana saavuttanut 11 pistettä, eikä ole hävinnyt kesäkuun puolivälin jälkeen. Viimeiset seitsemän ottelua joukkue on pelannut tappiotta.

MP ja FF Jaro ovat kohdanneet kolme kertaa aikaisemmin kuluvalla kaudella. Ensimmäinen kohtaaminen oli Tellushallissa Ykköscupissa. Tuolloin MP voitti junioripainoitteisen FF Jaron lukemin 1–3. Toinen kohtaaminen tapahtui sarjapelin merkeissä Mikkelissä, jolloin FF Jaro oli todella pulassa pelaten ehkä kauden huonoimman ottelunsa ja häviten murskalukemin 3–0. Pari päivää myöhemmin joukkueet kohtasivat jälleen Mikkelissä, Suomen Cupin ottelun merkeissä. Tälläkin kertaa FF Jaro hävisi, mutta ottelu oli nyt huomattavasti tasaisempi ja joukkueet etenivät rangaistuspotkukilpailuun saakka, ennen kuin ottelun voittaja saatiin selville.

Lauantain ottelu on pisteiden osalta tärkeä, mutta FF Jaro haluaa myös ottaa revanssin MP:stä.

FF Jaron pelaajatilanne

Tiukan otteluohjelman johdosta valmentaja Jimmy Wargh muuttelee hieman aloituskokoonpanoa, jotta kentälle saadaan pirteitä jalkoja. Kapteeni Jacob Bushue palaa pelikieltonsa jälkeen ja Markus Kronholm, jolla oli pieni reisivamma, tuli jo edellisessä ottelussa vaihdosta sisään. Sama koskee Albin Björkskogia, joka pystyy pelaamaan nyt pitempään sairastelujaksonsa jälkeen. Sen sijaan on epävarmaa voiko Frankline Okoye osallistua. Okoye joutui vaihtoon SJK Akatemiaa vastaan pelatun ottelun tauolla loukkaantumisen vuoksi.

 

FF-Jaro-MP

Missä: Pietarsaaren Keskuskenttä

Milloin: la 23.7.2022

Striimi: Ruutu+

Otteluisäntä: Feedex