Ennakko: FF Jaro - FC Haka

FF Jaro pelaa kauden ensimmäisen pelinsä Keskuskentällä, kun vieraaksi saapuu tehokkaasti kautensa aloittanut FC Haka.

Lähtökohta

Kahden vierasottelun jälkeen Jaro pääsee pelaamaan jälleen kotona ja vuorossa on kauden ensimmäinen ottelun hyvässä kunnossa olevalla Keskuskentän nurmella. Jaro joutui tyytymään kahteen pisteeseen vierasotteluissaan, kun MuSa-tasapelin perään joukkueella oli tuomisina piste Kotkasta. Joukkue kuitenkin osoitti taistelutahtoa nousemalla kahdesti maalin takaa tasoihin.

FC Hakan päävalmentajana toimii tällä kaudella huiman pelaajauran tehnyt Teemu Tainio, joka onkin muuttanut valkeakoskilaisten pelitapaa selvästi aktiivisemmaksi. Se on tuottanut tulosta etenkin kotikentällä, sillä Haka on voittanut kaikki kolme kotiotteluaan ja se on takonut niissä peräti 13 maalia. Kotiotteluiden lisäksi Haka on pelannut yhden vierasottelun, kun se haki maalittomassa ottelussa pisteen AC Oulun vieraana. Haka kuuluukin kymmenellä pisteellään sarjan kärkijoukkueisiin. Jaro on puolestaan sarjassa neljäntenä kaksi pistettä kärkijoukkueita perässä.

FF Jaron päävalmentaja Niklas Käcko uskoo, että Hakan pelitapa sopii Jarolle paremmin kuin MuSan ja KTP:n.

- Keith Armstrongin aikana Haka luotti enemmän vastaiskuihin, mutta Tainion pelitapaan varmasti vaikuttaa se, että hän on ollut Hollannissa. Uskon, että Hakan pelitapa sopii meille paremmin kuin MuSan tai KTP:n, jotka puolustavat selvästi matalammalta. Meidän täytyy olla hereillä, kun peli kääntyy. Henkilökohtaisesti tämä on minulle neljäs kerta, kun kohtaan Hakan ja edelliset kolme ottelua olemme hävinneet, joten nyt on revanssin paikka, Käcko sanoo.

KTP-ottelussa Käcko muutti Jaron ryhmityksen toisella puoliajalla vaihtojen jälkeen muotoon 3-5-2, mutta hän näkee, ettei muutos sovi kaikkiin tilanteisiin.

- KTP oli jo valmiiksi joutunut puolustuskannalle ja lisäksi olimme selvästi parempia ja halusimme voittaa ottelun. Mikäli pelaamme kolmella puolustajalla, tulee siitä vastustajan paineen alla helposti viiden linja ja silloin on pitkä matka hyökkäykseen, Käcko pohtii.

FF Jaron pelaajatilanne

FF Jaron kokoonpanossa on pari muutosta KTP-otteluun verrattuna. Johan Brunell sai edellisen ottelun loppuhetkillä suoran punaisen kortin ja hän on pelikiellossa kaksi seuraavaa ottelua. Sen sijaan edellisen ottelun lievän vamman vuoksi väliin jättänyt Jonas Emet palaa jälleen kokoonpanoon. Jaron miehistöstä JBK:n kanssa pelaavat viikonloppuna Papa Niang, Severi Kähkönen, Jusa Ihalainen ja Ville Seppä.

Ottelutiedot

FF Jaro - FC Haka
Milloin: lauantaina 25.5.2019, klo 17.00
Missä: Pietarsaaren Keskuskentää
Stream: Elisa Viihde