Ennakko: Ekenäs IF - FF Jaro

FF Jarolla on sunnuntaina mahdollisuus nousta tasapisteisiin tällä hetkellä kolmatta sijaa hallussaan pitävän Ekenäs IF:n kanssa.

Lähtökohta

FF Jaron viides perättäinen voitto ei tullut viikko sitten helpolla AC Kajaanin vieraana. Ensimmäisellä puoliajalla AC Kajaani osui sekä tolppaan että ylärimaan, eikä Jaro pelannut muutenkaan parhaalla tasollaan. Toisella puoliajalla Jaro pääsi paremmin peliin mukaan, mutta punapaitojen tilanne hankaloitui huomattavasti, kun Kevin Peth sai illan toisen keltaisen korttinsa 20 minuuttia ennen loppua. Pethin ulosajon jälkeen Niklas Käcko teki pieniä muutoksia ja otti mm. nopeajalkaisen Toni Sjöstedtin kentälle ja siirsi Christopher Mandiangun keskushyökkääjäksi. Se olikin ottelun ratkaisu ja Mandiangu laukoi ottelun ainoan maalin aivan yläkulmaan Sjöstedtin hienon esityön jälkeen. Hurjassa vireessä oleva Mandiangu on Jaron paras maalintekijä kahdeksalla osumallaan.

Ekenäs IF on pelannut upean kauden, mutta nyt joukkue on kärsinyt kolme perättäistä tappiota. Tappiot ovat pudottaneet EIF:n piikkipaikalta kolmanneksi. EIF:llä on pisteitä 39, ja kun Jarolla pisteitä on 36, on pietarsaarelaisilla sunnuntaina mahdollisuus nousta EIF:n kanssa tasapisteisiin.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Pietarsaaressa, eikä Jaro ole onnistunut vielä tekemään yhtään maalia EIF:n verkkoon. Ensimmäisessä kamppailussa Jaro hukkasi muutaman erinomaisen tilanteen ja ottelu päättyi lukemiin 0-0. Jaakon Päivillä EIF ratkaisi tasaisen avauspuoliajan jälkeen ottelun toisella puoliajalla ja ottelu päättyi lukemiin 0-3.

Ykkösestä on jäljellä vielä neljä ottelua ja Jarolla on edelleen mahdollisuus nousta kärkikamppailuun mukaan. Kakkossijalla oleva HIFK on 42 pistettä ja kärkipaikkaa pitävä KPV on kerännyt 43 pistettä. Neljäntenä olevalla AC Oululla pisteitä on 38.

FF Jaron pelaajatilanne

FF Jaron kokoonpanossa on tapahtunut yksi mutos. Kevin Peth on pelikiellossa ulosajon seurauksena, mutta Kazuki Takahashi palaa kokoonpanoon kärsittyään yhden ottelun pelikiellon AC Kajaani -ottelussa. Viktor Strömbäck pelaa viikonloppuna JBK:n kanssa.

Loukkaantuneina sivussa ovat Jonas Emet ja Toni Takamäki.

Ottelutiedot

Ekenäs IF - FF Jaro
Milloin: sunnuntaina 30.9.2018, klo 17.00
Missä: Keskuskenttä, Tammisaari
Stream: Elisa Viihde & Fanseat