Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Ei maaleja derbyssä

Kuumassa säässä pelattu ottelu FF Jaron ja KPV:n välillä päättyi maalittomana. Molemmilla joukkueilla oli yksi huippupaikka ottelussa, mutta tällä kertaa maaleja ei nähty.

Jaron kokoonpanossa oli yksi pieni yllätys, kun Hassoma Bino Bamba oli noussut avaukseen Markus Kronholmin tilalle. Fortuné Macomba oli ottanut Jamar Dixonin paikan keskuspuolutuksessa. Lisäksi Kyle Curinga tuli oikeaksi puolustajaksi Oskar Sandströmin tilalle.

Ottelun ensimmäinen tilanne nähtiin viiden minuutin kohdalla. Papa Niang taisteli pallon takaisin itselleen keskialueella ja käynnisti Josue Soton kautta nopean hyökkäyksen. Soto levitti oikealle Jonas Emetille, joka palautti pallon takaisin keskelle Niangille, jonka tulisen laukauksen Joonas Myllymäki torjui kulmaksi.

Seurannut kulma oli sekin vaarallinen. Thomas Kulan keskitys tuli täysin vapaaksi unohdetulle Macomballe, jonka pusku hyvästä paikasta kuitenkin epäonnistui täydellisesti.

Soto pääsi kertaalleen virittimään vasurilla rangaistusalueen kulmasta, mutta laukaus jäi liiaksi keskelle. Myös Alberto Alvarado Morin laukoi kertaalleen tulisesti 18 metristä, mutta Myllymäki torjui kulmapotkuksi.

Puoliajan puhututtavin tilanne nähtiin 35. minuutilla. Emet viritti kaukaa hurjan laukauksen, jonka Myllymäki torjui vaivoin eteensä. Niang oli pääsemässä irtopalloon, mutta kaatui puolustajan kontaktista. Erotuomari Tommi Grönman kuinkin levitti kätensä kotiyleisön yllätykseksi.

Heti perään Emet kuljetti rangaistusalueelle ja kaatui Henri Myntin taklaukseen, mutta silläkään kertaa Grönman ei nähnyt tilanteessa virhettä.

Jaro oli avauspuolikkaalla selvästi aktiivisempi, eikä vierailla ollut juurikaan vaarallisia hyökkäyksiä. Myös Jaron aivan avopaikat loistivat poissaolollaan, mutta kotijoukue sai kuitenkin useita laukauksia maalia kohti. Myllymäki olikin maalillaan selvästi Emil Öhbergiä työllistetympi.

Heti toisen puoliajan alkuun Niangille tarjottiin paikka nousta Jaron sankariksi. Walter Moore nousi hienosti vasemmalta ja ohitti Timo Rauhalan. Mooren keskitys maata pitkin oli todella vaarallinen ja Myllymäki sai kätensä juuri ja juuri väliin. Niang pääsi irtopalloon, mutta niin vain senegalilainen ei saanut lauottua palloa pilkun tuntumasta maaliin, vaan laukaus suuntautui päin Myllymäkeä.

KPV:n ja koko ottelun paras paikka nähtiin 69. minuutilla. Jaron puolustus oli hetken levällään ja, kun Macomba epäonnistui purkuyrityksessään, avautui Irakli Sirbiladzelle avopaikka muutamaan metriin. Öhberg tuli vastaan, mutta Sirbiladze sai ohitettua maalivahdin ja edessä oli puolittain tyhjä maali, mutta Macomba pelasti pallon maaliviivalta.

Toisella puoliajalla maalipaikat olivat vähissä ja Sirbiladzen paikka jäi viimeiseksi huipputilanteeksi ottelussa.

Jaro väsyi ottelun edetessä kuumassa säässä ja toisella puoliajalla KPV piti palloa avauspuoliaikaa enemmän. KPV ei sekään kuitenkaan onnistunut enää luomaan mitään kovin vaarallista. Vierailla oli ottelun lopussa sai pari erikoistilannetta, mutta Jaro puolusti tilanteet tarkasti.

Jaron Serge Atakayi pääsi lisäajalla vielä nopeaan vastaiskuun. Atakayi haastoi Mike Bannerin ja käänsi pallon vielä keskelle. Atakayi kaatui tilanteessa ja sai sukeltamisesta keltaisen kortin.

Ottelu päättyi tulokseen 0-0 ja 2022-päinen yleisö ei nähnyt vieläkään Jaron kotivoittoa.

KPV:n keskuspuolustuksessa luutinyt Henri Myntti näki ottelun olleen tasainen vääntö.
– Näin kuumassa tämä oli raskasta erityisesti näin vanhalle pelaajalle. Tasainen vääntö kuten lopputulos osoittaa. Molemmilla oli paikkoja tehdä maali. Tämä oli vieraspeli ja meillä oli muutama tappio alla, joten voimme olla ihan tyytyväisiä, Myntti kertoi.

Täydet minuutit Jaron keskikentällä raatanut Thomas Kula iloitsi nollan pysymisestä omassa päässä.
– Aina, kun on ensimmäistä kertaa 25 astetta lämmintä, näkyy se myös ottelun tempossa. Hienoa oli, että saimme pidettyä nollan omassa päässä. Meillä oli tänään yksi todella hyvä paikka ja sen lisäksi paljon kulmapotkuja, mutta emme saaneet sisään.

KPV:n valmentaja Antti Ylimäki oli osittain tyytyväinen otteluun.
– Näiden vaikeuksien jälkeen nolla omissa Jaroa vastaan on ihan hyvä. Mutta molemmilla oli omat paikkansa ja vähän jäi kaivelemaan, kun emme saaneet voittoa. Toinen puoliaika oli meiltä parempi ja se jäi paremmin mieleen, Ylimäki mietti.

Niklas Vidjeskog piti tulosta oikeutettuna.
– Tietysti olisimme halunneet kolme pistettä, mutta tämä tuntuu aika oikeudenmukaiselta tulokselta. Kummallakin oli yksi todella hyvä paikka. Hassoma Bino Bamba ei ollut pelannut pitkään aikaan ja saimme häneltä tänään sen, mitä haettiin. Hän auttoi meitä hyvin erikoistilanteissa. Bino Bamba hoiti tehtävänsä tänään hyvin. Tämä oli todella kontrolloitu ottelu molemmilta ja molemmat varoivat avaamasta peliään liikaa, Vidjeskog kommentoi.

Atakayi ja Eremenko testileireille

Jaron nuoret lupaukset, Serge Atakayi ja Sergei Eremenko, lähtevät ottelun jälkeen molemmat testileirille. Eremenko menee viikon mittaiselle testijaksolle Novara Calcio 1908:n kakkosjoukkueen kanssa. Atakayi puolestaan on kahden viikon ajan Rangers F.C.:n testattavana Etelä-Afrikassa.