Derby SJK Akatemia vastaan päättyi tasapeliin

Joukkueita oli vaikea pitää erossa toisistaan keskiviikkona pelatussa kauden toisessa paikallisderbyssä SJK Akatemiaa vastaan. Ottelu päättyi 1–1 (1–0).

Jaakon päivien keskiviikon ottelu keräsi kauden ennätysyleisön: 1657 katsojaa oli hakeutunut Keskuskentälle seuraamaan kovaa kamppailua. Derbytunteet olivat myöskin pinnassa, sillä tuomarin oli erityisesti toisella puoliajalla vaikeaa pitää pelaajien tunteet kurissa.

Valmentaja Jimmy Wargh ei ollut tehnyt suuria muutoksia PK-35:ttä vastaan pelatusta ottelusta. Ainoa muutos oli, että pelikiellossa olevan Jacob Bushuen tilalla pelasi Emile Paul Tendeng.

Aivan kuten kaikissa tämän kauden otteluissa FF Jaro hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta joukkueen oli vaikea saada hyviä paikkoja aikaan. Myös SJK Akatemia onnistui luomaan joitakin paikkoja, erityisesti vastahyökkäyksissä. SJK Akatemialla olikin ensimmäinen todella vaarallinen paikka juuri kontrauksesta 13. peliminuutin kohdalla. Alex Ramsay joutui juoksukisaan SJK-hyökkääjän kanssa ja molemmat ehtivät pallolle samaan aikaan maalivahti Savchenkon kanssa. Pallo ohjautui Savchenkon ohi ja vieraiden hyökkääjä kompastui maassa makaavaan Savchenkoon. Vieraat vaativat rangaistuspotkua, mutta tuomari ei nähnyt tilanteessa rikettä.

FF Jaro sai ensimmäisen todella hienon paikkansa 20 minuutin pelin jälkeen. Jim Myrevik, jonka suoritus oikeana wingbackinä oli jälleen erittäin hieno, pelasi pallon Joni Remesaholle boksin sisällä. Remesahon kulma oli kuitenkin hieman pieni, ja maalivahti pystyi peittämään hänen keskitysyrityksensä. Heti jälkeenpäin Myrevik pääsi puskemaan vaarallisen keskityksen, mutta maalivahti sai sormensa palloon ja ohjasi sen omalle puolustukselleen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin 26. peliminuutilla Myrevik on jälleen vauhdissa. Hän katkaisee oikealta ja antaa upean syötön takatolpalta ja eteen tulee täysin vapaa Guillermo Sotelo, jonka tarvitsee vain koskettaa palloa ja FF Jaro johtaa peliä lukemin 1–0.

FF Jaro jatkaa prässiään ja muutamaa minuuttia myöhemmin Remesaho pelaa jälleen Kähköselle rangaistusalueelle. Kähkönen laukoo pienestä kulmasta ja maalivahti saa torjuttua kulmaksi. Hotan kulma on vaarallinen ja Frankline Okoye yltää korkeimmalle. Hienosta asemasta lähtevä pusku menee kuitenkin maalin ohi, juuri tolpan vierestä.

SJK Akatemia jatkaa kuitenkin vaarallisia kontrauksiaan ja kun peliä on pelattu puoli tuntia Johan Brunell pelastaa joukkueensa katkaisemalla tilanteen liukutaklauksella, juuri kun vastustajat ovat pääsemässä vapaiksi boksissa.

40. peliminuutilla FF Jaro osoittaa hienoa yhdistelmäpeliä ja Severi Kähkönen etenee laukaisupaikkaan rangaistusalueen rajalla. Maata pitkin menevä laukaus on hyvä, mutta menee hieman maalivahdin oikean tolpan ohitse. Hetkeä myöhemmin FF Jaro saa vapaapotkun vasemmalta laidalta ja Sotelo asettuu pallon taakse. Maalivahti nyrkkeilee pallon ulos ja Remesaho saa vastapallosta mahdollisuuden laukoa. Volleylaukaus on hieno, mutta myös tämä menee maalista ohi.

Joukkueiden mennessä FF Jaro johtaa ottelua lukemin 1–0.

FF Jaro joutuu suorittamaan vaihdon tauolla, Frankline Okoyen saatua iskun jalkaansa ensimmäisellä puoliajalla. Okoyen tilalle kentälle tulee Adam Widjeskog. Vaihdon myötä Marcel Wargh laskeutuu alas keskikentältä korvaamaan Okoyen.

Ottelun luonne muuttui toisella puoliajalla. SJK Akatemia oli huomattavasti aggressiivisempi ja FF Jarolla oli vaikeuksia pitää palloa hallussaan pitempiä jaksoja. Seinäjokelaisjoukkueella oli myös lisäase Teddy Yegben pitkissä heitoissa, ja näitä joukkue hyödynsi usein toisella puoliajalla. 60. peliminuutilla tämä myös toi tulosta. Pitkä sisäänheitto oikealta laidalta ja Oliver Gunes saa jalkansa palloon ja sijoittaa sen Savchenkon oikean tolpan viereen. SJK Akatemia on tasoittanut pelin lukemiin 1–1.

Hetkeä myöhemmin pallo on SJK Akatemian maalissa, Remesahon saatua sisään pallon maalivahdin Guillermo Sotelon torjumasta vastapallosta, mutta avustava tuomari nostaa pitkän pohdinnan jälkeen lippunsa paitsion merkiksi.

65 peliminuutin jälkeen FF Jaro suorittaa toisen vaihtonsa ja Antonio Hotta luovuttaa paikkansa Markus Kronholmille.

73. peliminuutilla Sotelo laukoo kovan vapaapotkun vasemmalta, mutta maalivahti pystyy nyrkkeilemään pallon ulos. Samalla FF Jaro suorittaa uuden vaihdon ja Emile Paul Tendengin tilalle kentälle tulee Benjamin Östman. Östman ei ehdi olla kauaa kentällä, ennen kuin hän syöttää pallon boksissa olevalle Severi Kähköselle. Kähkösellä on laukomispaikka yksin maalivahdin kanssa, mutta pallo menee suoraan päin maalivahtia, joka ehtii torjua.

FF Jaro suorittaa vielä neljännen vaihdon ennen loppuvihellystä ja Albin Björkskog tulee kentälle 85. peliminuutilla, ulos kentältä tulee Joni Remesaho.

Ottelu päättyy 1–1 ja kumpikin joukkue saa mukaansa pisteen.

FF Jaron seuraava kotiottelu on jo tänä lauantaina 23.7, jolloin joukkue kohtaa MP:n klo 16.00 Keskuskentällä.

 

1-1

26' Sotelo Guillermo 1-
60' Günes Oliver 1-1

FF Jaro

2 Sotelo Guillermo
4 Okoye Chinaecherem Frankline
46' Vidjeskog Adam 85'
6 Brunell Johan
8 Ramsay Alex
10 Tendeng Emile Paul 52'
73' Östman Benjamin
12 Savchenko Mykyta
19 Hotta Antonio
65' Kronholm Markus
21 Myrevik Jim
24 Remesaho Joni
87' Björkskog Albin
29 Wargh Marcel
66 Kähkönen Severi 36'

Vaihtopelaajat
1 Snellman Joas
5 Bjonbäck Aron
11 Björkskog Albin
15 Kronholm Markus
16 Vidjeskog Adam
23 Östman Benjamin

SJK Akatemia

2 Rintamäki Kaarlo
4 Pihlaja Oskar
14 Sipola Sami
17 Lehtonen Noa
19 Silverio Deni
27 Yegbe Terry 74'
29 Arthur Jude 45+01'
59' Pahkala Tuukka
30 Günes Oliver
32 Kankaanpää Saku
36 Cukici Denis
39 Muzinga Jonathan
76' Anttila Mikael

Vaihtopelaajat
3 Akdogan Berat
5 Pahkala Tuukka
7 Rrustemi Endrit
11 Anttila Mikael
16 Koivisto Tuomas
57 Honkola Eemeli
60 Heinämäki Asseri