Alibek Aliev Jaron sankarina

Jaro oli pelillisesti täysin omaa luokkaansa ottelussa AC Oulua vastaan, mutta maalinteko tuotti punaisille suuria ongelmia. Lukuisten hukattujen paikkojen jälkeen Alibek Aliev nousi Jaron sankariksi laukomalla voittomaalin reilut kymmenen minuuttia ennen loppua.

Jaro aloitti ottelun täsmälleen samalla avauskokoonpanolla kuin TPS-ottelun. Fortuné Macomban pelilupa ei siis ollut edelleenkään saapunut.

Jaro määräsi ottelun tahdin heti alkuhetkistä saakka ja sai loistavan paikan jo avausminuutilla. Seth Paintsil kuljetti vauhdilla rangaistusalueelle ja antoi matalan syötön maalin eteen. Pallo ajautui Papa Niangille, joka laukaus erinomaisesta paikasta osui Iiro Vandellin jalkaan.

Heti perään Thomas Kulan keskitys tuli sekin Niangille, mutta jälleen laukaus rangaistusalueen sisältä pysähtyi puolustajaan.

Jaro aloitti ottelun erittäin hyvin ja punapaidat olivat selvästi isäntiään vaarallisempia. Jaro rakensi useamman hyvän hyökkäyksen jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana.

Vartin kohdalla Niangille tarjottiin kolmatta paikkaa viedä Jaro johtoon. Paintsil tuli jälleen rangaistusalueelle, jossa Lassi Nurmos kaatoi hänet ja pallo vietiin pilkulle. Niangin laukaus rankkarista oli kuitenkin vaisu ja Johannes Wentin torjui pallon kulmaksi.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Jaro oli jälleen lähellä. Johan Brunell pääsi puskemaan Kronholmin kulmapotkusta, mutta pallo kimmahti Wentinin käsien kautta ylärimaan.

Heti seuraavassa tilanteessa nähtiin dramatiikkaa Jaron päässä. Emil Öhberg jyräsi AC Oulun pelaajan rangaistusalueella ja ottelussa nähtiin jo toinen rangaistuspotku. Öhberg kuitenkin aavisti oikein Gabriel Bragan laukauksen ja torjui upeasti ja peli oli edelleen maaliton.

Jos oli Jaron hyökkäyspeli avausottelussa hieman ruosteessa hyvän alun jälkeen, oli Jaro tällä kertaa terävä koko avauspuoliajan ajan. Jaro oli selvästi hallitsevampi osapuoli, mutta ei onnistunut käyttämään tilanteita hyväkseen. Näin tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Jaro jatkoi vyöryttämistä myös tauon jälkeen. Parin minuutin jälkeen Kronholm teki ovelan käännöksen matalan vapaapotkun jälkeen. Kronholm lähetti boksista matalan keskityksen maalin eteen, mutta Morin ei aivan ylettänyt palloon.

Muutama minuutti myöhemmin Walter Moore lähetti vaarallisen keskityksen maalin eteen ja lopulta Sergei Eremenko pääsi laukomaan vitosen viivalta, mutta veto epäonnistui pahasti ja pallo osui päin puolustajaa ja Jaro sai vain kulmapotkun. Seurannut kulma pelattiin matalana maalin eteen, josta pallo jatkettiin vitosen viivalle ja Morin pääsi puskemaan, mutta Wentin teki todella upean torjunnan ja pelasti tilanteen.

Tunnin kohdalla Jonas Emet tuli Eremenkon tilalle. Emet saikin heti täydellisen pallon Niangilta suoraan juoksuun ja Emet laukoi nopeasti 15 metristä, mutta sivuverkkoon.

Ottelun loppua kohden näytti jo siltä, että Jaron paras yritys alkaa olla pois. Morinin tilalle tullut Alibek Aliev avasi kuitenkin maalihanat 12 minuuttia ennen loppua. Kronholmin täydellinen syöttö tuli rangaistusalueella Alieville, jonka ensimmäisen laukauksen Wentin torjui erinomaisesti, mutta AC Oulun puolustuksen panikoidessa Aliev sai uuden tilaisuuden ja laukoi puolustajan kautta pallon sisään ja Jaro johti 0-1.

Maali oli Alievin ensimmäinen sarjaotteluissa Jaron paidassa ja ruotsalainen tuuletti maaliaan antaumuksella.

AC Oulu yritti ottelun loppupuolella saada painetta Jaron päähän, mutta mitään vaarallista vieraiden maalilla ei nähty. Hukattu rangaistuspotku puolen tunnin kohdalla jäi kotijoukkueen ainoaksi paikaksi ja ottelu päättyi Jaron tärkeään voittoon 0-1.

Alexei Eremenko oli ottelun jälkeen huojentunut voitosta VeikkausTV:n haastattelussa.
– Mielestäni lukemat eivät kuvaa ottelun tapahtumia. Olen erittäin tyytyväinen esitykseemme, mutta olen pettynyt että hukkasimme noin paljon paikkoja. Tosin Wentin pelasi erinomaisen ottelun. Alibek Alieville maali oli tärkeä. Viime vuonna meidän oli syksyllä koko ajan pakko tehdä maaleja, eikä hän onnistunut siinä paineessa, ja on hienoa että hän sai maalin heti kauden alkuun, Eremenko kertoi.

AC Oulun valmentaja Rauno Ojanen ei tappiota selitellyt.
– Aivan liian vahva joukkue meillä oli vastassa tänään. Ei me pystytty vastaamaan Jarolle millään lailla. Näki, että Jaron joukkue on ollut kauan yhdessä ja heillä on taitavia yksilöitä. Emme päässeet sille tasolle, mille olisi pitänyt päästä, mutta kuten sanottu Jaro oli selkeästi parempi, Ojanen kommentoi.

Jaron seuraava ottelu on sunnuntaina 8.5. jolloin FC Haka saapuu Pietarsaaren Keskuskentälle.