Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

AC Kajaani kaatoi Jaron Cupin avauksessa

FF Jaro johti Suomen Cupin karsintalohkon ottelua AC Kajaania vastaan tauolla, mutta joutui lopulta taipumaan kajaanilaisille lukemin 1-2.

AC Kajaani aloitti ottelun hieman terävämmin kuin isännät, mutta mitään todellisia tilanteita ei Topi Valtosen vartioimalla Jaro-maalilla nähty.

Kuudennella minuutilla Jim Myrevik kuljetti ennakkoluulottomasti ahtaasta välistä rangaistusalueelle ja hänet kaadettiin ja tilanteesta vihellettiin rangaistuspotku. Johan Brunell laukoi rankkarin varmasti maata pitkin ohi Severi Ikäheimon ja Jaro johti 1-0.

Jaro joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo 25. minuutilla, kun loukkaantunut Myrevik ei pystynyt jatkamaan peliä ja hänen tilalleen tuli Severi Kähkönen.

AC Kajaani piti avauspuoliajan aikana aavistuksen enemmän palloa kuin Jaro, mutta Topi Valtonen ei joutunut kertaakaan kunnolla torjuntatöihin ensimmäisen puoliajan aikana. Myöskään Kajaanin maalilla ei nähty avausmaalin jälkeen vaarallisia tilanteita ja niinpä päähuomion avauspuoliajalla varastivat muutamat myöhäiset taklaukset.

Tauolle mentiin Jaron johtaessa 1-0.

AC Kajaani tuli toiselle puolelle terävästi ja muutaman minuutin pelin jälkeen Mohamed Hussein laukoi terävästi rangaistusalueen sisältä, mutta vähän yli.

Vieraiden tasoitus nähtiin 55. minuutilla, kun Gullit Zolameso pelattiin Jaron puolustuslinjan taakse. Valtonen torjui ensimmäisen laukauksen, mutta irtopallo jäi Zolamesolle, jonka toinen yritys ohitti Valtosen ja peli oli 1-1.

Pian maalin jälkeen Johan Brunell tuli vaihtoon ja hänen tilalleen Samuel Uusitalo. Jaro joutui tekemään kolmannenkin vaihtonsa loukkaantumisen seurauksena 64. minuutilla, kun loukkaantuneen Jusa Ihalaisen tilalle tuli Aron Bjonbäck.

Vahvasti kaajanilaisten hallinnasta huolimatta Jaro oli äärimmäisen lähellä siirtyä johtoon 20 minuuttia ennen loppua. Kähkönen ohitti puolustajan ja tarjoili maalin eteen hyvän paikan Axel Vidjeskogille, jonka laukaus kuitenkin pysähtyi tolppaan.

Heti perään nähtiin kaksi vaarallista tilannetta Jaron maalilla. Husseinin laukauksen Valtonen torjui hyvin kulmapotkuksi. Seuranneesta erikoistilanteesta David Popa pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta pusku suuntautui selvästi ohi.

Selvästi toista puoliaikaa hallinnut AC Kajaani siirtyi johtoon vartti ennen loppua, kun Husseinin vaarallinen keskitys tuli pelaajien läpi Joakim Ärilä, joka ohjasi pallon läheltä ohi Valtosen tilanteeksi 1-2.

Jaro yritti ottelun lopussa hakea tasoitusta, mutta mitään todella vaarallista kotijoukkue ei saanut aikaan. Paras tilanne tuli Kähköselle, jonka laukaus hankalasta asennosta meni kuitenkin selvästi ohi. Lisäksi Axel Vidjeskog pääsi vielä lisäajalla laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta myös hänen laukauksensa karkasi selvästi yli. Näin ollen Jaron Cup-taival alkoi tappiolla ottelun päätyttyä AC Kajaanin voittoon lukemin 1-2.

AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.
– Tämä oli meiltä hyvä esitys etenkin sitä taustaa vasten, että aloitimme harjoitukset vasta 15. päivä ja harjoituksissa on ollut keskimäärin kymmenen pelaajaa. Tänään olimme myös ensimmäistä kertaa isolla kentällä.

– Ensimmäisellä puoliajalla hallitsimme palloa, mutta emme saaneet luotua paikkoja. Toisella puoliajalla hyökkäsimme terävämmin ja saimme paikkoja, vaikka oli siinä Jarollakin yksi tolppa. Ei näistä pitkälle meneviä johtopäätöksiä kannata tehdä, joskus pelaamme hyvin talvella ja kesällä sitten huonosti. Kivaa on silti voitaa joskus tässäkin hallissa, Lumijärvi pohti pelin jälkeen.

FF Jaron valmentaja Niklas Käcko sen sijaan näki joukkueensa pelaamisessa paljon parannettavaa.
– Meidän pelissämme toimi tänään oikeastaan vain prässipelaaminen. Pallon kanssa teimme huonoja ratkaisuja jonka seurauksena jouduimme pelaamaan paljon ilman palloa ja hukkasimme energiaa. Pallollisen pelaamisemme on parannuttava jatkossa.

– On myös ihan selvää, että tarvitsemme lisää pelaajia. Haluan vielä vasenjalkaisen puolustajan. Mabinda pärjää vasemmalla hyvin, eikä hänen pelaamisessaan ollut mitään vikaa, mutta hän on kuitenkin oikeajalkainen. Sen lisäksi tarvitsemme vahvistusta keskikentälle sekä hyökkääjän, joka pystyy pitämään palloa. Anthony Olusanua sai edellisessä ottelussa iskun ja oli siksi tänään pois. Johan Brunellia vaivasi nivusvamma, Jusa Ihalainen sai tällin ja Jim Myrevik loukkaantui kaaduttuaan kentän pintaan, Käcko kommentoi.